Hoe bouwt u het beste backlinks op naar uw website?

12 dec by Robin

Hoe bouwt u het beste backlinks op naar uw website?

U heeft zichzelf waarschijnlijk al vaak afgevraagd welke backlinks u zou moeten opbouwen voor de beste SEO-resultaten. Vele anderen stellen zichzelf deze vraag ook – zeker als Google weer een nieuwe algoritmische update heeft uitgevoerd. Talloze zogenaamde experts geven verschillende tips en adviezen, maar helaas is het enige wat ze doen mensen in verwarring brengen.

Hieronder beschrijf ik welke backlinks van belang zijn voor uw website en welke u het beste kunt vermijden.

De tijd waarin alle soorten backlinks als ‘goed’ werden beschouwd voor SEO-doeleinden, is voorbij. Jarenlang gebruikten vele webmaster hopeloze, geautomatiseerde technieken om dagelijks vele honderden backlinks op te bouwen. Maar inmiddels is er veel veranderd. Tegenwoordig draait alles bij SEO om hoge kwaliteit en relevante backlinks. Hoe komt u aan deze backlinks? Door gebruik te maken van de juiste strategie en een realistisch online marketingplan.


Gebruik de volgende tips om goede backlinks naar uw website te krijgen.

Vertrouw niemand

Denk niet dat de tips afkomstig van onbekende bronnen altijd waar zijn. Stelt u zich eens voor dat iemand het geheim ontdekt om bovenaan de resultatenlijst van de zoekmachine van Google te komen met competitieve zoekwoorden. Denkt u echt dat deze persoon dit geheim dan met u wil delen? Doe altijd zelf onderzoeken voer zelf allerlei tests uit. Voor weinig geld maakt u een website waarmee u allerlei soorten backlinks kunt testen. Of u huurt een expert in van WebFinder! Wij zijn al 20 jaar aan het testen!

Wees geduldig bij het opbouwen van backlinks

Als u nog maar net uw website heeft opgebouwd, is de kans op snelle, natuurlijke links bijna nul. En hopen dat relevante sites spontaan naar uw website zullen linken, zal helaas ook nergens toe leiden. Het is slimmer om een aantal links op te bouwen en zo relevante traffic naar uw website te trekken. Hoe u dit doet? Een veel gebruikte methode is om guest posts achter te laten op websites die in uw niche die een goede reputatie genieten.

Als u artikelen schrijft voor andere websites, is het raadzaam dit niet alleen te doen om een link in uw biografie te krijgen. Velen zijn u voorgegaan en daarom springt u er op deze manier niet meer uit. Om boven het maaiveld uit te steken heeft u daarom een slimme strategie nodig.

Hier volgt een aantal tips om te meten hoe het staatmet uw guest posting technieken:

 • Kijk niet alleen naar websites die expliciet vragen om voor hen te schrijven. De beste websites – de websites waarvan u het liefst links zou hebben – vragen daar juist niet om.

 • Schrijf alleen voor websites in uw niche die een goede reputatie hebben. Steek geen tijd en energie in websites die een lagere domeinautoriteit hebben dan 40. Uw link heeft dan weinig belang en u loopt zelfs het risico dat uw link zomaar wordt verwijderd.

 • Schrijf vaker dan eenmaal voor iedere website. Anders lijkt het alsof u alleen maar schrijft om backlinks op te bouwen.

 • Nofollow links zijn geweldig. Niet voor uw SEO, maar wel voor uw traffic en voor uw volgers op social media.

 • Blijf de links van uw guest posts volgen. Gebruik Google Analytics of Webmaster Tools houd zo al uw  backlinks in de gaten. Soms verwijderen webmasters uw links of veranderen ze deze van dofollow in nofollow,en het is natuurlijk belangrijk om daarvan op de hoogte te zijn.

 • Zorg ervoor dat links van uw social media accounts vóórkomen in de biografie bij de artikelen die u schrijft. 

Nadat ik deze technieken had toegepast, kreeg ik geweldige SEO-resultaten en rechtstreekse traffic naar een van mijn websites via de biografie van mijn guest posts. Mijn website wordt honderden malen per maand bezocht, puur en alleen naar aanleiding van dit artikel. Wilt u nog een succesverhaal lezen? Kijkt u dan eens naar de resultaten van een andere guest post die ik een tijdje geleden schreef. Nu laat ik u zien wat de resultaten van de afgelopen maanden zijn, zodat u ziet dat guest posting ook op de lange termijn zorgt voor traffic.

Deze keer zijn de resultaten nog positiever. De bounce rate is 57% (27% beter dan de normale cijfers voor mijn website als geheel). De gemiddelde tijd die op mijn website wordt doorgebracht als gevolg van guest posting is 109% beter dan de normale gemiddelden die mijn website scoort. Hoe het komt dat deze twee voorbeelden die ik net aanhaalde, zo succesvol waren? Omdat ik alle regels heb gevolgd die ik hierboven heb beschreven. Ik heb gedetailleerde, kwalitatief goede artikelen geschreven op website die hoog staan aangeschreven binnen mijn niche – en omdat de lezers die zo geweldig vonden, bezochten ze vervolgens mijn eigen website. Ik schreef de artikelen niet alleen maar omdat ik zo graag een backlink wilde hebben, maar omdat ik zowel wilde profiteren van de voordelen van traffic als van die van SEO. Zelfs al waren deze links nofollow geweest, dan was mijn website nog honderden malen extra per maand bezocht.

Laat geen footprints op uw backlinks achter

Wat veel gebeurt bij SEO’s is dat tijdens het opbouwen van backlinks footprints worden achtergelaten. Iedere link moet er natuurlijk uitzien, zelfs de links die u opbouwt voor SEO. Als u guest posts plaatst, verander dan altijd uw biografie en gebruik verschillende pseudoniemen. Pas op het web niet overal dezelfde beschrijving van uw website toe. Zorg er verder voor dat iedere link er natuurlijk uitziet en geen sporen achterlaat.

Goede links die u naar uw website kunt leggen
De beste links die u kunt aanmaken naar uw website komen van echte websites die goede content hebben en waar van veel wordt gedeeld via social media. U kunt deze backlinks verdienen óf ze zelf opbouwen. Zolang ze maar afkomstig zijn van websites die autoriteit genieten in uw niche, zijn ze van belang voor uw SEO.

Ik raad u geen specifieke linkopbouw methode aan, omdat deze misschien wel voor mij werkt,maar niet voor u. Dit is de reden dat ik aan het begin van dit artikel al aangaf dat u het beste uw eigen tests kunt doen en kunt beslissen wat het beste is voor uw website. U kunt ook checken wat uw concurrenten doen als het gaat om SEO, en als hun strategie werkt, zou u dezelfde links kunnen opbouwen.

De meest gebruikte methoden om kwalitatief goede backlinks op te bouwen, zijn:

 • Guest posts op verwante websites
 • Infographics (informatieve illustraties)
 • Gebroken links-methode
 • Niche forums
 • E-mails sturen naar invloedrijke personen

Welke backlinks moet u vermijden?

Er zijn bepaalde links die u echt zou moeten vermijden in uw backlinkprofiel. De ergste zijn spamachtige exemplaren waarover u geen controle hebt. Hier vindt u een aantal voorbeelden van slechte backlinks:

1. Links van webpagina’s met weinig content. Google devalueert pagina’s en websites met weinig content, en het mag duidelijk zijn dat links van dit soort websites weinig belang hebben als het gaat om SEO.

2.Websites die voor gebruikers niet belangrijk zijn. Het beste voorbeeld van websites in deze categorie zijn social bookmarking websites, directories en Artikeldirectories. Deze kunnen alleen worden ingezet met SEO als doel, en Google ziet ze niet als belangrijk. Sterker nog, als er eenmaal een link naar zo’n website ligt, is deze nauwelijks nog te verwijderen. 3. Spamachtige commentaren. Niemand houdt van spam, ook Google niet. Als u overal op internet spamachtige commentaren achterlaat, zet u de reputatie van uw website op het spel. Bovendien zou u kunnen dalen in de resultaten van zoekmachines. Zelfs nofollow commentaren kunnen verdacht zijn als u ze niet gebruikt zoals dat moet.

Om de slechte backlinks op uw website te kunnen identificeren maakt WebFinder gebruik van monitoring software. Als u meer wilt weten over het verwijderen van slechte links naar uw website, neem dan contact met ons op wij kunnen slechte links in kaart brengen en een file indienen bij Google zodat deze uw ranking niet kunnen beïnvloeden.

Conclusie

Backlinks opbouwen naar uw website moet voorzichtig gebeuren. Bovendien moet u weten waar u mee bezig bent. Houd iedere backlink die u legt of verdient in de gaten en ga na of deze enig SEO-belang heeft. Vermijd altijd backlinks die van webpagina’s komen waarover u geen controle heeft. Het laatste wat u wilt is honderden backlinks hebben die u niet kunt verwijderen. Wat levert het opbouwen van links u de laatste tijd op?