Google Specialist Tips

Google’s overlevingstips

Op een solide manier online aanwezig zijn kan een uitdaging zijn, vooral als u nog maar pas met uw eerste website bent begonnen. Veel online bedrijven, van klein naar groot, floreren op traffic via zoekmachines, en elk van hen vreest strafmaatregelen van Google. Een plotselinge daling in bezoekersaantallen is frustrerend en vaak zelfs dramatisch.

Helaas negeren veel webmasters deze dreiging en steken ze geen tijd in het voorkomen van strafmaatregelen. Met als gevolg dat, nadat Google hun algoritme heeft geüpdate, uiteindelijk toch bestraft worden. Het verliezen van bezoekersaantallen kan grote gevolgen hebben. En dat is iets wat niemand zich kan veroorloven.

In dit bericht laat Google specialist WebFinder u zien hoe u iedere Google strafmaatregel kunt voorkomen en hoe u uw website veilig kunt houden.

 

Welke strafmaatregelen legt Google het vaakst op?

De meest voorkomende strafmaatregelen van Google zijn Penguin and Panda. Toen het Penguin algoritme voor het eerst werd gereleased in 2012, werden honderdduizenden websites bestraft en verloren ze traffic. Sommige bedrijven overleefden het maar nauwelijks en andere gingen helaas bankroet. Waar Google Penguin zich focust op websites met een onnatuurlijk backlinkprofiel, is Panda vooral gericht op zaken rondom content.

 

Naast straffen van Google algoritmen bestaan er ook handmatige straffen.

Een handmatige straf van Google kan volgen op een beoordeling van een bezoeker die via Google op uw website terechtkomt en vindt dat uw website de regels van Google Webmaster overtreedt. In zo’n geval bestraft Google uw website en zullen uw rankings dalen. In extreme gevallen kan Google uw website zelfs weglaten uit haar zoekresultaten.

Handmatige straffen zijn te zien in uw Google Webmaster Tools account, maar straffen van Penguin en Panda niet. Om erachter te komen of Penguin of Panda u heeft bestraft, moet u kijken of er een correlatie is tussen de periode van traffic verlies en het moment dat Google haar algoritme ging updaten.

 

Waarom u moet overwegen strafmaatregelen van Google te voorkomen

Het grootste probleem is dat eigenaren van ondernemingen niet in de gaten hebben dat zijzelf het volgende slachtoffer kunnen worden. Dat u eenvoudigweg denkt dat u niets verkeerd heeft gedaan, wil nog niet zeggen dat dit waar is – en daarom vrijwaart het u ook niet van een straf.

De meeste eigenaren die bestraft worden, beweren dat er niets mis is met hun website en dat de straf onterecht opgelegd is. Dat is vaak onwaar.

 

Hier volgen de belangrijkste redenen waarom u straffen van Google zou moeten voorkomen:

  • Uw organic traffic is zo belangrijk dat u het zich niet kunt veroorloven om waardevolle bezoekers te verliezen
  • Dat u herstelt van een straf van Google, is geen garantie. Beter voorkomen dan genezen, is het advies.
  • Het kost tijd om te herstellen van welke strafmaatregel van Google dan ook. Het kan maanden of zelfs jaren duren. Overleeft uw website dat?
  • Iemand kan zorgen voor negatieve SEO op uw website en ervoor worden bestraft terwijl u dit niet eens in de gaten heeft.

 

Analyseer uw backlinks

De meeste strafmaatregelen die Google oplegt, zijn het gevolg van backlinks van lage kwaliteit. Om er zeker van te zijn dat u handmatige straffen en die van Penguin voorkomt, moet u iedere backlink van uw website kennen.

Gebruik WebFinder monitoring tools om uw links te sorteren naar hun waarde en belang. Deze tool laat u weten wanneer een nieuwe website naar u linkt of wanneer een van de backlinks die u voorheen had, is verwijderd.

Om te kunnen beoordelen van welke kwaliteit een backlink is, moet u kijken naar de waarde en relevantie van de website die naar u gelinkt is. Zodra u slechte backlinks heeft geïdentificeerd, doet u er goed aan ze te verwijderen. Het verwijderen van slechte backlinks is het belangrijkste dat u kunt doen om strafmaatregelen van Google te voorkomen. Als er backlinks zijn die u niet kunt verwijderen, kunt u die bewuste link opnemen in een disavow rapport en doorgeven aan Google Webmaster Tools. WebFinder kan u daar bij helpen!

De meeste straffen van Google kunt u voorkomen door de backlinks die u al heeft en de backlinks die u verdient, in de gaten te houden. Als u uw SEO heeft uitbesteed aan een bedrijf of freelancer, zorgt u er dan voor dat u weet welke technieken en strategieën hij gebruikt om backlinks op te bouwen, en dat u iedere link controleert. Goede backlinks zorgen voor meer traffic, terwijl slechte backlinks een voorbode zijn van een catastrofe.

 

Voorkom over-optimalisatie

In de periode voorafgaand aan de eerste Google Penguin update, hoefde u om hoger te ranken voor een bepaald zoekwoord alleen maar veel backlinks te hebben met uw belangrijkste zoekwoord als ankertekst. In die tijd konden backlinks uw rankings en SEO niet schaden. Ze hielpen u wel of niet. Maar er is veel veranderd. Onnatuurlijke backlinks sturen nu een bericht aan Google dat u iets verkeerd doet, met als gevolg dat u mogelijk bestraft wordt.


Wees er daarom zeker van dat uw backlinks natuurlijk zijn!

Check de webFinder tool altijd goed op de distributie van uw ankertekst. Uw merk of de naam van uw website zouden het vaakst gebruikt moeten worden als uw ankertekst. Alles wat daarvan afwijkt kan negatieve consequenties voor u hebben. Let dus op met linken op keywords!

In ons systeem kunt u backlinks analyseren. Hiermee kunt u beter evalueren hoe relevant uw backlinks zijn. Als u denkt dat uw website slachtoffer is geworden van een Penguin update neem dan contact op met ons op.

 

Mijd gekopieerde content en content van lage kwaliteit

Gekopieerde content kan een trigger zijn voor Google Panda om uw website te bestraffen. Zorg ervoor dat u hele paragrafen met identieke inhoud vermijdt. Let u er ook op dat uw meta titels en beschrijvingen uniek zijn. Google waardeert websites met content van hoge kwaliteit en devalueert juist websites met korte, nutteloze artikelen. Zorg dat uw content de beste in uw niche is en u staat snel bovenaan de resultatenpagina’s van zoekmachines.

Voordat Panda uitkwam, publiceerden eigenaren van websites heel korte artikelen, gewoonlijk van slechts 500 woorden. Dit type artikelen overleeft het echter niet in een competitieve online wereld waarin ieder onderwerp al vele malen is besproken. Tegenwoordig krijgt lange, gedetailleerde content de beste rankings. Als u vermoedt dat u een straf van Panda heeft gehad, leest u dan mijn case study over Herstellen van de Panda update van Google.

 

Wees up-to-date met SEO en updates van Google algoritmen

SEO verandert vaak. De linkopbouw heeft de afgelopen jaren ook al heel wat veranderingen ondergaan. Wat een paar jaar geleden nog werkte, heeft nu geen enkele invloed meer…. Een goed voorbeeld betreft directory’s, startpagina’s: vroeger door SEO’s een veelgebruikte manier om aan linkopbouw te doen. Nu is het belang van deze methode enorm verminderd.

Als u de straffen van Google echt wilt voorkomen, moet u op de hoogte zijn van de meest recente algoritmische updates van Google. Volg Google Webmaster Tools op Youtube en volg de marktleiders zodat u altijd weet wanneer Google een release gaat doen of haar richtlijnen gaat veranderen.

 

Kwalitatief goede en zwakke backlinks – Wat is het verschil?

U wilt backlinks van hoge kwaliteit gaan opbouw en hoger In Google ranken? Vast, want dat is wat SEO’s willen.

Met Google Penguin en vergelijkbare dreigingen op de loer moet u erg voorzichtig zijn met het type backlink dat u aan het opbouwen bent. Als uw website een hoop kwalitatief hoge backlinks heeft, zal uw organic traffic daar wel bij varen. Met slechte backlinks daarentegen doet u uw organic traffic meer kwaad dan goed.

De vraag die we vaak van onze gebruikers krijgen is: ‘Wat maakt een backlink goed of juist slecht?’ en ‘Wat is een backlink van hoge kwaliteit?’

Dat zijn nu precies de vragen die we gaan proberen te beantwoorden in dit artikel. Om te analyseren of een backlink goed of slecht is, moet u eerst weten of de website die aan u gelinkt is, van goede kwaliteit is.

Wat is een backlink van goede kwaliteit?

Een backlink van goede kwaliteit is afkomstig van relevante, autoritaire domeinen in uw niche. Als de website gelinkt aan uw website een hoge domeinautoriteit heeft en een vergelijkbare content, zal deze backlink goed zijn voor uw SEO.

 

Wat is een slechte backlink?

Een slechte backlink komt voort uit niet-gerelateerde, onbetrouwbare bronnen. Websites die zijn bestraft en sites die de regels van Google Webmaster Guidelines hebben overtreden, kunnen een negatieve invloed hebben op uw SEO.Als u slechte backlinks wilt vermijden, kunt u het beste een snelle website audit uitvoeren op iedere website waarnaar u van plan bent links te bouwen.

Hieronder laat ik u zien hoe u een website analyseert in minder dan twee minuten en hoe u bepaalt of het verkrijgen van een backlink van een bepaald domein uw tijd waardig is. Zonder er verder veel woorden aan vuil te maken, vindt u hier hoe u aan linkopbouw doet en uw website vrijwaart van de strafmaatregelen van Google.

Zelfs als een website geweldige SEO metrieken heeft, wil dat nog niet zeggen dat dit goed is voor uw linkopbouw. Een van de belangrijkste zaken om over na te denken is websiterelevantie. Als een website niet van belang is voor die van u, bouwt u mogelijk een slechte backlink.

Google ziet relevantie als een teken van vertrouwen. Als u op uw website schoenen verkoopt, gaat een link van een website over b.v. muziekinstrumenten u niet helpen. Zorg er daarom voor dat de website die u analyseert, dezelfde onderwerpen behandelt als die van u en zich in dezelfde niche bevindt als de uwe. Als de website relevant is, heeft u mogelijk een match.


Bekijk hoe vaak er nieuwe content wordt gepubliceerd

U kunt met gemak uitzoeken of een website nog actief is door te kijken naar de datum van de laatst geplaatste posts. Als de website al maanden niets nieuws heeft gepost, is deze misschien niet meer in gebruik, wat uiteenlopende oorzaken kan hebben, zoals een mogelijke strafmaatregel. Backlinks van websites die vaak worden geüpdate, worden gezien als kwalitatief goed.

Verzeker uzelf ervan of de website onbestraft is en geïndexeerd is in Google c
heckt u of de website is geïndexeerd in Google. Voer deze zoekregel in: site:uwdomein.nl. Voorbeeld: Als Google geen resultaten laat zien, is de website waarschijnlijk bestraft en verwijderd uit de zoekresultaten. Ook al zal dit zelden voorkomen, dan nog moet u zich realiseren dat links krijgen van websites die zijn bestraft, ook uw website kunnen schaden.


Analyseer traffic

U kunt inzicht krijgen in de traffic van de website die u analyseert met behulp van WebFinder SEO Tool. Houd de bronnen waar de traffic vandaan komt, scherp in de gaten en beoordeel of de gegevens logisch zijn. Het is verdacht als een website erg weinig traffic krijgt via zoekmachines.


Analyseer domeinautoriteit

Domeinautoriteit is een va de meest accurate SEO metrics. Iedere site met een domeinautoriteit boven de 30 kan een goede bron zijn van kwalitatief goede backlinks. Als u alleen maar backlinks kunt verkrijgen van websites met een domeinautoriteit van boven de 50, krijgt u zelfs nog betere SEO-resultaten. Als u echter nog maar net begint met linkopbouw, volstaan sites met een domeinautoriteit hoger dan 30.


Linkt de website naar buiten met nofollow of met dofollow attributen?

Als u backlinks bouwt met als doel uw rankings in Google te verhogen, moet u checken of de website een rel nofollow attribuut gebruikt. Anders eindigt u straks met een link die alleen maar goed is voor referral traffic.


Controleer het topleveldomein (TLD)

De domeinextensie is een andere zaak om rekening mee te houden. Probeer backlinks te verkrijgen van websites die een gelijksoortig publiek trekken en dezelfde soort domeinextensie hebben.

 

Begrijp de bezoekers

Om te kunnen begrijpen welk potentieel een link van een website heeft, kunt u kijken naar het aantal commentaren dat de website naar aanleiding van iedere post ontvangt. Check ook hoeveel volgers de website heeft op social media en hoe vaak deze hun fans weet te boeien met interessante berichten. Websites die hun bezoekers blijven entertainen en boeien zijn geweldig en kunnen voor u een geweldige kans zijn om backlinks van hoge kwaliteit te bouwen.

 

Tot slot

Als u meer backlinks van goede kwaliteit wilt bouwen, maakt u er dan een gewoonte van om iedere website waarvan u graag een link zou ontvangen, te analyseren. Als een site slechte metrieken heeft of er verdacht uitziet, sla deze dan over en ga verder met de volgende site. Er zijn vele andere mogelijkheden om goede backlinks te bouwen. Zorg er in ieder geval voor dat u alleen backlinks ontvangt van sites die goed zijn en onbestraft zijn gebleven.

Het geheim van een succesvolle SEO is om links te hebben van autoritaire websites en van het type website waarvan u trots bent dat ze naar u gelinkt zijn. De Google specialisten van WebFinder helpen u graag verder met uw SEO!